Pentru a te simți bine în interior, trebuie să te simți bine în exterior

Această prezentare necesită JavaScript.

Cea mai bună modalitate de a ne menține sănătoși și cu o stare bună este să consumăm produse organice și ecologice.

Puțin câte puțin,  conștientizăm acest adevăr și, în mod logic, începem să cerem să nu ni se mai vândă drept alimente sau cosmetice sănătoase, acele produse care conțin deșeuri toxice sau care provin din petrol.

Acesta este motivul pentru care, în fiecare an, se dublează în țara noastră vânzările de produse bionaturale și dermatocosmetice ecologice, iar această tendință se va păstra și în anii ce vor veni.

Cu toate acestea, nu același lucru se întâmplă și în cazul îmbrăcămintei ecologice și a avantajelor mari și beneficiilor evidente pentru cei care o folosesc în mod curent. De fapt,  multă lume nici nu știe că există acest tip de îmbrăcăminte și crede că adjectivul ecologic se aplică doar alimentelor  și cosmeticii. Nu este foarte clar motivul, dar este adevărat că, în mod inexplicabil, se cunosc foarte puține lucruri despre mult dorita și variata gamă a hainelor ecologice, atât în ceea ce privește moda masculină, feminină, sportivă, cât și cea pentru copii, bebeluși și gravide.

Hainele organice sau ecologice sunt confecționate folosind materiale nealergene și fără componente chimice, cu care se obține o atingere mult mai suavă și plăcută decât în cazul hainelor sintetice. La confecționarea acestora, sunt respectate tratamentele naturale și nu se folosesc pesticide, agenți poluanți, vopseluri sintetice și gaze cu efect de seră. Materiile prime ale acestora sunt întotdeauna fibre naturale, cum ar fi cânepa, bambusul, inul, mătasea sau bumbacul organic. Și, în plus, niciodată nu se folosesc tratamente chimice sau procese care afectează negativ  mediul înconjurător.

În mod clar, beneficiile pentru utilizatorii acestora sunt evidente. Sunt articole comode și răcoroase, care nu produc iritații ale pielii și ce resping mirosurile puternice provenite din fum, tutun sau lemn. De asemenea, absorb mult mai bine transpirația corporală, drept pentru care sunt foarte recomandate pentru practicarea oricărui tip de sport sau activitate fizică, atât în aer liber, cât și în săli de fitness sau spații închise.

Cu toate acestea, avantajele reale se regăsesc în cazul hăinuțelor pentru bebeluși, copii și femei însărcinate. În realitate, pentru toate acele persoane cu pielea foarte sensibilă sau cu tendință spre alergii sau infecții cutanate, tocmai pentru că necesită o îngrijire specială și o suavitate sporită, care să ducă la evitarea eczemelor și a dermatitelor cauzate de iritațiile produse de articolele de îmbrăcăminte convenționale.

În plus, ca și valoare adăugată, dat fiind faptul că sunt elaborate cu fibre și vopseluri naturale, deteriorarea acestora este mult mai lentă, iar durata de viață mai lungă și fără deformări. Îmbrăcămintea ecologică ne permite să începem să înlăturăm ideea transmisă de multinaționale, aceea ce a ”folosi și arunca”.

Trebuie să începem să acordăm credit hainelor ecologice și prietenoase cu planeta noastră, îmbrăcămintei care nu se deformează și nici nu se strică atât de repede, și hainelor care, în același timp, sunt apte pentru sănătatea noastră și permit pielii noastre să respire în mod corespunzător

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: