Avantajele produselor dermatocosmetice ecologice

 

Această prezentare necesită JavaScript.

În urmă cu ceva vreme, majoritatea femeilor românce am început să înțelegem că cel mai bine pentru pielea, părul și corpul nostru este recurgerea la produsele naturale, organice și ecologice. Că nu duce la nimic bun consumul de produse derivate din petrol sau care ar fi fost cultivate prin manipulare genetică. Acum știm deja că produsele provenite direct din Natură conțin mai multe vitamine, minerale și proteine decât cele rezultate din culturile supuse pesticidelor sau fertilizanților sintetici.

Am vorbit cu alte ocazii despre oportunitatea de a ne hrăni (pe noi înșine și pe copiii noștri) cu alimente naturale și ecologice, pentru că acestea nu conțin deșeuri toxice și sunt digerate de organism fără a altera funcțiile sale metabolice, dar astăzi, mă voi referi la aspecte referitoare la frumusețe și cosmetică.

Sectorul cosmetic a avansat mult în zona organică și ecologică, dar încă marea majoritate a produselor conțin coloranți, activi sintetici și uleiuri pe bază de silicon. Încă există multe mărci care încearcă să ne înșele și să ne facă să credem că anumite produse sunt naturale, atunci când, în realitate, nu sunt. Din acest motiv, începem să fim puțin sătule de minciuni de acest tip, pentru că am înțeles că ceea ce aplicăm pe fața noastră și pe restul corpului este la fel  de important sau chiar mai mult, decât ceea ce mâncăm. Credem că a sosit momentul să cerem să nu ni se mai vândă drept produse naturale, acelea care conțin compuși chimici sau elemente sintetice.

Mulțumită accesului ușor la informația disponibilă în ziua de astăzi, știm că pentru a avea o piele mai oxigenată, echilibrată și curată, trebuie să folosim produse naturale și organice, pentru că acestea sunt compuse din activi mai bine absorbiți de țesutul nostru cutanat. Prin urmare și din fericire, începem să privim etichetele produselor cosmetice pe care ni le aplicăm (nouă și copiilor noștri), pentru a ști care sunt ingredientele acestora, proveniența și modul de manipulare (a se vedeaL’observatoire des cosmetiques)

În ceea ce nu suntem foarte experte, deși acest lucru este doar o chestiune de timp, este diferențierea dintre produsele cosmetice și cele dermatocosmetice. Într-o altă zi vă voi explica mai detaliat această diferență, dar astăzi e suficient să vă spun că sectorul cosmetic se ocupă doar de frumusețea și înfățișarea fizică, în timp ce dermatocosmetica  se ocupă, în plus, de obținerea efectelor pozitive din îmbunătățirea aspectului nostru, prin îngrijirile oferite pielii noastre și evitarea alergiilor, dermatitelor și reacțiilor toxice.  Acestea din urmă sunt de preferat în detrimentul celorlalte, dar, să ne amintim, nu toate produsele dermatocosmetice sunt în totalitate naturale sau ecologice (a se vedea Les Meilleurs Cosmétiques).

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: