Cheia unei vieti sanatoase este alimentatia ecologica

Această prezentare necesită JavaScript.

O modalitate de a ne îmbunătăți calitatea vieții și de a ne prelungi speranța de viață este să ne hrănim cu produse organice și ecologice, datorită faptului că acestea sunt alimentele care conțin cele mai multe vitamine, minerale și proteine, spre deosebire de produsele convenționale. Este un lucru atât de clar și simplu, precum și pozitiv și benefic, având în vedere că produsele ecologice au fost cultivate fără pesticide, fără antibiotice și fără fertilizanți sintetici.

            E doar o simplă chestiune de logică. Dacă vom consuma produse fără deșeuri toxice, organismul nostru le va digera mult mai bine și, prin urmare, funcțiile sale metabolice nu vor fi modificate. Natura va face restul. Să ne hrănim în fiecare zi în mod corect corpul înseamnă să îl pregătim într-un mod adecvat pentru a evita viitoare boli și complicații ce ne-ar putea afecta sănătatea.

            În România înțelegem toate aceste lucruri din ce în ce mai bine. În prezent, suntem din ce în ce mai mulți, cei care conștientizăm beneficiile pe care le presupune consumul de alimente fără aditivi chimici și care nu au fost modificate genetic. Suntem de acord cu concepția Medicinii moderne, conform căreia este de preferat să prevenim bolile, decât să le tratăm. De asemenea, suntem de acord că medicamentele cu care combatem suferințele noastre fizice sunt obținute, în mare măsură, din metaboliți extrași din plante. Că, în plus, țara noastră este un mare producător agricol, ce contribuie în mod extraordinar la alimentarea întregii Europe. Și, în cele din urmă, dintr-o perspectivă ecologică, suntem de acord că țara noastră, ce deține mai mult de cincisprezece milioane de hectare de teren cultivabil și cu un sol foarte bogat pentru cultura cerealelor și leguminoaselor, poate crește cu până la 60% producția de antioxidanți naturali care să ajute la prevenirea îmbătrânirii a milioane de europeni și la reducerea bolilor degenerative și cardiovasculare (a se vederea Cercetarea Universității din Statul Washintong, publicată de British Journal of Nutrition).

   Concluzia este foarte clară. Consumând produse ecologice, ne asigurăm o sănătate bună, o speranță de viață mai mare,  și un aspect fizic mai plăcut. Pare absurd să renunțăm la efectele pozitive ale consumului de doze corect de acizi grași, cum ar fi Omega 3, știind că se găsesc într-o cantitate mai mare  în alimentele organice. Cum de asemenea rezultă puțin greu de înțeles ingerarea de nitrați sau metale grele, cum ar fi plumbul, cadmiul și mercurul, ale căror nivele în alimentele convenționale sunt mult mai mare decât cele din produsele biologice. Astfel au declarat multe organizații internaționale, dar una, a cărei citire o recomand în acest sens este concluzia la care ajunge International Research Association for Organic Food Quality and Health.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: